Műszaki vizsgáztatás a C-Mobilnál!

Bejelentkezés telefonon: 62/553-213

Gépkocsija műszaki vizsgáztatását, műszaki vizsgára felkészítését, eredetiségvizsgálatát helyben végezzük.
A vizsgálatok befejeztével annak bizonyos adatai, fényképei az ügyfélkapu hozzáféréssel rendelkezők számara a járműszolgáltató platformon azonnal láthatóak. https://szuf.magyarorszag.hu/jszp_szuf

SZEGEDEN A KÁLVÁRIA SGT. 83-85. szám alatti telephelyünkön, rövid határidővel vállaljuk, személygépkocsik, kisteher-gépkocsik, utánfutók gyors és zökkenőmentes műszaki vizsgáztatását.Az alábbi szolgáltatásokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére:
• Előzetes átvizsgálás
• Környezetvédelmi vizsgálat
• Eredetiség vizsgálat
• Általános állapotfelmérés• Autószerelés, autóvillamossági szerelés, diagnosztika• Gumiszerelés, futómű állítás• Karosszéria javítás, kárrendezés (kárfelvételi ügyintézés)• Fényezés, polírozás• Biztosítás ügyintézés
• Okmányirodai ügyintézésA műszaki vizsga menete.Előzetes, műszaki vizsgára történő átvizsgálással.

Ügyfeleink igénye esetén a műszaki vizsgáztatást megelőzően szervizüzemünkben átvizsgáljuk gépkocsiját annak érdekében, hogy az minden tekintetben megfeleljen a jogszabályi előírásoknak és Önnek ne kelljen az esetlegesen felmerülő hibák miatt újabb vizsgadíjat fizetnie.

„KOCKÁZATMENTES MŰSZAKI VIZSGA!”

Előzetes, műszaki vizsgára történő átvizsgálás nélkül.
A műszaki állapot felmérése a hatósági eljárás keretében történik. A vizsgálat során feltárt hibák kijavítására nincs lehetőség! Az esetlegesen felmerülő hibák jogszabályi előírás szerint kerülnek megállapításra, minősítésre!

Kisebb hiba: a jármű biztonságát vagy a környezetterhelést jelentősen nem befolyásoló kisebb hiányosságok, valamint az előírásoktól való egyéb kisebb eltérések. Ha a jármű vizsgálata során hibát nem találtak, valamint kizárólag kisebb hiányosságok esetén úgy kell tekinteni, hogy a jármű megfelelt a vizsgálaton, a feltárt hiányosságokat orvosolni kell (!), és a járművet nem szükséges újból vizsgálatnak alávetni. (Megfelelt: M)

Komoly hiba: a jármű biztonságát vagy a környezetterhelést befolyásoló, illetve a közúti forgalom többi résztvevőjét veszélyeztető jelentős hiányosságok vagy az előírásoktól való egyéb jelentősebb eltérések. Komoly hiba hiányosságok esetén úgy kell tekinteni, hogy a jármű nem felelt meg. Ebben az esetben első vizsgálatot követő 2 hónapon belül ismételt vizsgálatot kell végezni. (Komoly hiányosság: K)

Veszélyes hiba: a közúti biztonságra közvetlen és azonnali veszélyt jelentő vagy a környezetterhelést befolyásoló veszélyes hiányosságok, amelyek indokolttá teszik, hogy
a hatóság megtilthassa a jármű közúti forgalomban való használatát.

Veszélyes vagy a vizsgálat keretében ellenőrzött jóváhagyási követelmények nem teljesülése miatt fennálló hiba esetén a jármű nem felelt meg. A forgalmi engedélyt érvényteleníteni kell. (Alkalmatlan: A)

Minden megkezdett hatósági eljárás után a vizsgadíjat meg kell fizetni!

Újabb vizsgálat – a feltárt hibák kijavítása után – ismételt eljárásban történik az alkalmasság megállapításáig.A környezetvédelmi mérés.A környezetvédelmi megfelelőség igazolása is a forgalmi engedély érvényesítésével történik. A szennyezőanyag kibocsátás határértékei a gépjármű környezetvédelmi osztálybesorolásához igazodnak. A gyártó által ill. a jogszabályban meghatározott mértékűek lehetnek.Olaj, üzemanyag és egyéb környezetre káros anyagok szivárgása, folyása nem megengedett. A fedélzeti diagnosztikai rendszer hibát nem jelezhet. A környezetterhelést befolyásoló veszélyes hiányosságok indokolttá teszik, hogy a hatóság megtilthassa a jármű közúti forgalomban való használatát.Érvényesítés.
Amennyiben jármű a műszaki és környezetvédelmi vizsgálat követelményeinek megfelel,a forgalmi engedély időbeli hatályát a helyszínen meghosszabbítjuk.

Abban az esetben, ha műszaki adatváltozás történik vagy a forgalmi engedély betelt az érvényesítés „Műszaki adatlap”-on történik. Meghatározott időn belül az Okmányirodát felkell keresni további ügyintézés céljából.Ha a veszélyes hiányosságok indokolttá teszik, akkor a hatóság megtiltja a jármű közúti forgalomban való használatát. (Még érvényességgel rendelkező jármű forgalmi engedélyeérvénytelenítve lesz.)

A műszaki vizsgához szükséges okmányok.
Magánszemély esetén:
• Gépjármű forgalmi engedély vagy hatósági határozat.• Kötelező felelősség biztosítás fennállásának igazolása.
• Személyi igazolvány.
• Felszerelt, jóváhagyásra kötelezett alkatrészek műbizonylata.
• Ha nem személyesen jár el: MeghatalmazásJogi személy esetén:
• Gépjármű forgalmi engedély vagy hatósági határozat.
•Kötelező felelősség biztosítás fennállásának igazolása.

• Felszerelt, jóváhagyásra kötelezett alkatrészek műbizonylata.

• Aláírási címpéldány.• Cégkivonat.• Meghatalmazás.
• Nem szükséges a meghatalmazás, ha az aláírási címpéldány szerint jogosult személyesen jár el (Cégképviseleti eljárás)

MŰSZAKI VIZSGA néhány eleme:
(csak tájékoztató jelleggel a teljesség igénye nélkül)
Fékhatás vizsgálat:
A kerékfékőröket fékpadon, országosan egységes fékvizsgálati technológia alkalmazásával ellenőrizzük. A műszaki vizsga során a fékhatás vizsgálatakor nemcsak a fékerő eltérést és az ingadozást vizsgáljuk, hanem azt is, hogy mekkora pedálerőnél érjük el az adott kerékfékerőt. A mérés során a kéziféket is értékelni kell.Lengéscsillapítók hatásosságának vizsgálata:Az ellenőrzés próba padon és szemrevételezéssel történik.
Futóművek vizsgálata:
A vizsgálatot szemrevételezéssel, szerelő aknán, mozgatópad segítségével, valamint a tengelyek megemelésével végezzük.

Kipufogórendszer ellenőrzése:
Gyári vagy csak jóváhagyással rendelkező elemekből állhat. Megfelelő tömítettség, rögzítettség, hővédelem a padlólemez felé. Állapota a környezetvédelmi megfelelősséget is befolyásolja.Az üvegek állapota:
Sötétítésre csak a közúti járművekre jóváhagyott fólia használható. Műbizonylat és a felszerelt fólián a jóváhagyási jel megléte követelmény. Csak a műbizonylaton megjelölt üvegek legyenek fóliázva! A pótféklámpa átvilágított felületénél a fóliát ki kell vágni.Felületi horpadások, sérülések:
A gépkocsinak esztétikailag is megfelelőnek kell lennie műszaki vizsgán. Egy elem sem lehet sérült a gépkocsin, természetesen nem horzsolásokról vagy kisebb horpadásokról van szó, hanem komolyabb sérülésekről.
Korrózió:
A gépkocsin nem lehet olyan korrózió, amit kisebb erőhatással át lehet lyukasztani. Ügyeljünk arra, hogy minden olyan korrodált felületet javítsunk ki, ami okot adhat a kételyre.
Ülések, biztonsági övek:
Az ülések nem lóghatnak, nem mozoghatnak, azoknak működőképesnek és állíthatónak kell lenniük, csak a gépkocsihoz jóváhagyott lehet. A biztonsági öveknek működőképeseknek és kapcsolhatóaknak kell lenniük.

Időben jön, időben megy!

BEJELENTKEZÉS: 62/553-213